вторник, 26 июня 2012 г.

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"



Проект «Один учень – 1 комп’ютер»,  не зводиться до звичайного навчання  дітей роботі з комп’ютером, не пропонує нового шкільного курсу інформатики і аж ніяк не пов'язаний з пошуком нових шляхів збуту комп’ютерів. Це нова електронна освітня модель, технологія передачі знань, розроблена з урахуванням змін, що сталися останнім часом у світогляді людей, в уявленнях про навколишній світ, про шляхи розвитку суспільства і місце людини в цьому суспільстві.  Модель  вже знайшла широке застосування в багатьох розвинених країнах світу. До цієї спільноти лідерів світової освіти намагається сьогодні приєднатися і Україна.
Метою проекту є не тільки передача знань від учителя до учня з найвищою ефективністю, а,  в першу чергу, намагання навчити дитину самостійно здобувати нові знання, використовуючи для цього світові інформаційні ресурси, застосовуючи такі методи пізнання світу, які дозволять їй у  майбутньому досягти високого життєвого успіху. 
В  проекті "1 учень - 1 комп'ютер" дитина є не пасивним суб’єктом навчання, а дослідником, вчитель же з «лектора»  перетворюється на «лідера»  команди дослідників. Завдяки такій організації навчального процесу дитина включається в активну пізнавальну діяльність, а це сприяє найбільш повному розкриттю її здібностей і талантів.


Головна мета уроків з використанням нетбуків:
Формування навчальної діяльності шляхом використання отриманих на традиційних уроках знань, умінь і навичок безпосередньо в інформаційно-комп’ютерному середовищі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий